طراحی

پس از انجام دقیق محاسبات، واحد مهندسی کتیبه ایساتیس با هدف ارائه نتیجه عملکردی و بدون نقص، زیبایی بصری مصالح و تجهیزات در نصب واجرا و هماهنگی فضا با ذات مجموعه؛ شروع به طراحی بهترین فرم و مقیاس موارد زیر می‌کند:

معماری

در معماری اهمیت بخش طراحی به خوبی جلوه می‌کند زیرا این بخش باید طبق سلیقه کارفرما و کاربر، موقعیت جغرافیایی، کاربری فضا، سبک مورد نظر و بسیاری از نکات دیگر مورد طراحی قرار بگیرد.

اصلی‌ترین موارد تاثیرگذار و مورد بحث شامل موارد زیر هستند:

باتوجه به کاربری و ابعاد فضای مورد نظر، طراح فضاهای داخلی را در آن مشخص کرده و به نکاتی مثل نیازهای کاربران و کارفرما، گردش جمعیت، چیدمان تجهیزات و وسایل هر فضا توجه می‌کند تا از انتخاب مکان درست فضا با داشتن دسترسی مناسب اطمینان حاصل کند.

با توجه به استفاده‌ای که از یک فضا می‌شود، مکانی که سازه قرار دارد، کاربران فضا در آینده، هزینه ساخت و غیره ارزش کاربری یک فضا مشخص می‌شود که طراح معماری باید با توجه به ارزش کاربری یک فضا را طراحی کند.

زیبایی در طراحی معمارانه با اصول و عناصری که موجب جذب و تحت تاثیر قرار دادن مخاطب می‌شوند تعریف می‌شود این اصول شامل: تناسب، رنگ، فرم، بافت، نور، فضای عمومی و… می‌باشد. جانمایی تجهیزات و تاسیسات اگر بدون توجه به اصول زیبایی شناسانه صورت گیرد تمام طراحی‌های انجام شده در بخش‌های دیگر را زیر سوال میبرد.

هر مکانی با توجه به نوع کاربری یک هویت و جایگاه مشخص دارد که قطعا در بخش طراحی باید به آن توجه شود. این هویت می‌تواند بر سبک معماری و ساختمان‌سازی تاثیر بگذارد بنابراین یک طراح باید تسلط کامل بر هویت یک بنا داشته باشد تا به صورت اصولی آنرا طراحی کند.

طراحی سازه‌هایی که در بازه زمانی طولانی حداقل تعمیر و خسارت را به دنبال داشته باشند تا از همه لحاظ برای کارفرما و کاربر مناسب باشند.

سازه

در بخش طراحی سازه، مولفه‌ها و اجزای مختلفی طراحی می‌شوند که به طور کلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

طراحی پی‌های سطحی و عمیق که بار سازه را به زمین منتقل می‌کنند.

طراحی تیرها و ستون‌ها که وزن سازه را تحمل می‌کنند و به پایداری سازه کمک می‌کنند.

طراحی دیوارهایی که به مقاومت در برابر بارهای جانبی (مانند باد و زلزله) کمک می‌کنند.

طراحی سیستم‌های سقف، شامل تیرچه‌ها و دال‌ها که بار را توزیع می‌کنند و فضای داخلی را شکل می‌دهند.

طراحی سیستم‌هایی که بارهای قائم، جانبی و پیچشی را مدیریت می‌کنند.

طراحی اتصالات بین اجزا مانند جوش و پیچ که استحکام ساختار را تضمین می‌کنند.

طراحی سیستم‌هایی برای کنترل ارتعاشات ناشی از بارگذاری دینامیکی یا محیطی.

طراحی ویژگی‌هایی که از سازه در برابر حریق محافظت می‌کند.

تحلیل و بهبود طراحی برای صرفه‌جویی در مواد و هزینه.

تأسیسات مکانیکی و تهویه

در بخش طراحی تهویه و تأسیسات مکانیکی سازه برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای سیستم‌های تهویه مطبوع و تأسیسات مربوط به مکانیک صورت می‌گیرد. این بخش شامل موارد زیر است:

طراحی سیستم‌هایی برای بهینه‌سازی کیفیت هوا و تنظیم دما در فضاهای داخلی است که استفاده از ابزارهای تهویه طبیعی مثل در و پنجره در این بخش اهمیت زیادی دارد.

انتخاب و طراحی سیستم‌هایی مانند رادیاتور، پکیج‌ و گرمایش از کف برای تأمین گرمایش مورد نیاز ساختمان.

انتخاب و طراحی انواع سیستم‌های سرمایشی: شامل کولرهای گازی، چیلرها و یا سیستم‌های  HVAC

صدابندی و اکوستیک

طراحی صدابندی و اکوستیک در سازه به منظور کنترل و مدیریت صدا در فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان‌ انجام می‌شود؛ این طراحی شامل بهره‌برداری از اصول و مواد مختلف برای کاهش نویز، کنترل پژواک و بهبود کیفیت صوتی است. 

برق و الکترونیک

طراحی بخش برق و الکترونیک در سازه شامل برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای سیستم‌های برقی و الکترونیکی در ساختمان‌ها و سازه‌ها است. این طراحی نقش حیاتی در تأمین انرژی، روشنایی، ارتباطات، ایمنی، و اتوماسیون ساختمان‌ها دارد.

طراحی مدارها برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، توزیع بی‌نقص برق و بارالکتریکی لازم است همچنین توجه به سیستم‌های اضطراری و پشتیبانی، سیستم‌های ایمنی و راه‌های ارتباطی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که طبق استانداردهای سازه در این بخش انجام می‌گیرد.

صوت

طراحی صوتی به فرآیند ایجاد و مدیریت پیچیدگی‌های صوتی در فضاهای مختلف از جمله ساختمان‌ها، اتاق‌ها و محیط‌های عمومی اشاره دارد. این طراحی شامل جنبه‌های مختلفی است که به بهبود تجربه شنیداری و ایجاد محیط‌های صوتی مؤثر می‌باشد. اجزای کلیدی طراحی صوت موارد زیر هستند:

بهره‌برداری از معماری و طراحی داخلی باتوجه به فرم و هندسه فضا که با عواملی مثل ارتفاع سقف، نوع مصالح و چیدمان مبلمان می‌تواند بر ویژگی‌های صوتی تأثیر بگذارد و به کیفیت صوتی و تجربه شنیداری کمک کند.

طراحی و انتخاب سیستم‌های صوتی متناسب با نوع فضا که این سیستم‌ها شامل انواع بلندگوها، میکروفن‌ها، و دیگر تجهیزات صوتی هستند و همچنین تعیین نقاط نصب مناسب برای تجهیزات صوتی به منظور پخش یکنواخت و باکیفیت صدا.

این بخش شامل طراحی سیستم‌های اکولایزر برای تنظیم و متعادل‌سازی فرکانس‌‌های صدا در محیط مورد نظر می‌باشد.

نور

طراحی نور یکی از مهم‌ترین عناصر در زیباسازی و ایجاد جذابیت در فضاهای مختلف است و از آنجا که شدت، سبک نور، میزان گرمی و سردی نور و … در حس مخاطب از فضا تاثیر زیادی دارد در نتیجه نورپردازی باید به طور کاملا تخصصی و حرفه‌ای طراحی شود.

از مهم‌ترین عواملی که باید در طراحی نور رعایت شود شامل موارد زیر هستند:

انتخاب منبع نوری مناسب متناسب با فضا و کاربری

مشخص کردن میزان و شدت نور مورد نیاز برای هر فضا

طراحی رنگ و زاویه نور برای ایجاد جلوه‌های مختلف

طراحی مکان و نحوه نصب چراغ‌ها و سیستم‌های روشنایی

در نظر داشتن روش‌های کنترل و تنظیم نور برای افزایش کارایی و صرفه‌جویی انرژی

توجه به اصول ایمنی و استانداردهای مربوط به نورپردازی

پس از اتمام طراحی، انتظار می‌رود:

– طرح به طور کامل اجرایی باشد.

– نقشه‌ی هر بخش از جمله صدابندی و آکوستیک، تأسیسات مکانیکی، برق، نور، معماری داخلی و… ارائه شود.

– سناریوی مبلمان و تجهیزاتی مانند نور، برق، صوت، تصویر و… ارائه شود.